Volledig scherm
Frits van den Berk jaagt met TEC op snelle terugkeer naar tweede divisie. © Remko Kool

TEC de te kloppen ploeg in derde divisie

TIEL - Alle ogen zijn dit seizoen op TEC gericht. De derdedivisionist wil binnen één seizoen weer terug naar de tweede divisie.

 ,,Daar is alles binnen de club op gebaseerd’’, aldus trainer Frits van den Berk. Morgen begint de jacht richting de tweede divisie met een wedstrijd tegen Dongen.

Tijdens de generale repetitie voor de start van de competitie scoorde TEC in elk geval een dikke voldoende. GVVV werd uitgeschakeld (0-3 winst) en TEC plaatste zich voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Die lijn moet doorgezet worden.

 ,,Want promoveren naar de tweede divisie is het doel dit seizoen. Daar is alles binnen de club op gericht. We hebben vijftien jongens aan boord gehouden plus wat versterkingen. We willen meteen terug naar de tweede divisie’’, legt Van den Berk uit.

De eerste horde in de derde divisie is Dongen, de nummer vier van vorig seizoen. ,,Wat ik van die ploeg weet? Vrijwel niets. Ik heb op internet natuurlijk wel één en ander uitgezocht maar een uitgebreid scoutingsrapport is er niet. Gelukkig heeft Gery (Vink, red.) met Willem II in de voorbereiding tegen Dongen gespeeld. Daar kunnen we wellicht iets informatie uit halen.’’

Het is nog maar de vraag voor Van den Berk of hij zondag de beschikking heeft over Robbie Holder en Kurtley de Windt. Het tweetal viel in het duel met GVVV kort na rust geblesseerd uit. ,,Robby heeft nog altijd last van zijn enkel en Kurtley van zijn lies. Beide zijn een groot vraagteken voor de wedstrijd tegen Dongen’’, weet de trainer.

TEC-Dongen (zondag 14.30 uur, sportpark De Lok in Tiel).

TEC afwezig: Bart Westerlaken (knie), Obi Onyeike (dijbeen), Migiel Zeller (knie), Kurtley de Windt (twijfelgeval), Robby Holder (twijfelgeval).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal