Volledig scherm
Archiefbeeld van Kurtley de Windt en Wimilio Vink van TEC. © ProShots / Lars Smook

TEC gaat onderuit in thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis

TIEL - Voor de derde achtereenvolgende thuiswedstrijd ging TEC in de tweede divisie met 0-2 onderuit. In een gelijk opgaande wedstrijd was Excelsior Maassluis op sportpark De Lok de meest gelukkige.

De technische staf van de Tielenaren was voor de basisopstelling grotendeels teruggekeerd naar het afgelopen seizoen. Nehemia Sanaky keerde terug op het middenveld, Joël Sanaky bemande de rechtervleugel, Matthijs van Gessel mocht vanuit zijn vertrouwde plaats links op het middenveld starten en Sven van Ingen stond in de spits. Alleen Randel Shakison, Wimilio Vink en Kay Huijgens kregen als nieuwe spelers een plaats.

Tot grote teleurstelling van de Tielenaren kon na de warming-up spelbepaler Vink niet starten. Hij raakte verleden week bij AFC aan een beenspier geblesseerd, maar leek op tijd fit. Voor Vink verscheen Bart Westerlaken op het middenveld in het elftal. De opdracht veranderde er niet door. Op eigen veld moesten punten gepakt worden om tegelijkertijd onderin wat meer lucht te scheppen.

In een flauwe eerste helft, waarin beide teams wat inzet betreft wel al hun ziel en zaligheid op de mat legden, maar er verder weinig lijn in het spel viel te ontdekken, was de beste kans voor de thuisclub. Na een half uur eindigde een hoekschop van Nehemia Sanaky op het hoofd van Van Ingen. De bal vloog centimeters naast het doel.

Excelsior Maassluis deed weinig met een gevaarlijk indraaiende corner. Iedereen liet de bal lopen, die voorbij de tweede paal naast het doel verdween. TEC kreeg nog een tweede goede mogelijkheid. Van Ingen lanceerde Huijgens, die met zijn schot doelman Jean Paul van Leeuwen niet in verlegenheid bracht.

Na rust waren de bezoekers enkele malen gevaarlijk. Een crossbal van links leek een kans op te leveren voor Elson Rosario Almeida. De spits liet de bal knullig onder zijn voet doorlopen. Bij een vrije trap van Stephan Kruithof had Sebastiaan van der Sman een wereldredding in huis. Hij stompte de bal uit de bovenhoek, al had hij de lat daarbij als hulpje nodig.

Na een uur spelen zorgde Vincent van den Berg uit het niets voor de 0-1. Hij schoof de bal laag in de touwen. Een minuut later kreeg TEC een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Westerlaken werd in de rug gelopen en de bal ging op de stip. Van Gessel schoot te slap in en doelman Van Leeuwen stopte de bal.

Door dreigend onweer staakte de uitstekende leidende arbiter Stef Veekamp vervolgens de wedstrijd. Na twintig minuten ging het verder. De slotfase van ruim een kwartier was helemaal voor TEC.

Een inzet van invaller Renaldo Jongebloet na een solo van Aki Takasawa werd op de lijn geblokkeerd. Vijf minuten voor tijd schoot Van der Sman slordig uit. Van den Berg pikte de bal op en schoof deze in het lege doel: 0-2. In de extra tijd raakte Jongebloet nog eens de paal.

Amateurvoetbal