Volledig scherm
Maikel Verkoelen (rechts), hier nog spelend voor Helmond Sport, stapt over naar TEC. © Soccrates/BSR Agency

TEC haalt drie ‘oud’-profs voor volgend seizoen binnen

TIEL – TEC heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van oud-profs Maikel Verkoelen (27), Koen van der Biezen (33) en Rene Osei Kofi (27). Het drietal sluit komende zomer aan bij de Tielse club.

Verkoelen speelt momenteel bij eerstedivisionist Helmond Sport, waar hij sinds 2016 voor uitkomt. In de eerste helft van dit seizoen werd de centrale verdediger nog verhuurd aan Top Oss, maar in januari keerde Verkoelen weer terug in Helmond. Eerder speelde hij voor onder meer RKC Waalwijk, Jong PSV, FC Eindhoven en het Duitse Sportfeunde Siegen.

Spits Van der Biezen komt momenteel uit voor Top Oss, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. De lange aanvaller maakte in het verleden vooral zijn doelpunten voor Kalsruher SC (in de 2. en 3. Bundesliga). Eerder deed hij dat ook voor FC den Bosch, Go Ahead Eagles en het Poolse Cracovia Kraków. Na zijn periode bij Kalsruher SC keerde Van der Biezen via Arminia Bielefeld en SC Padernborn (beide anderhalf jaar) in 2017 terug in Nederland bij Top Oss.

Rene Osei Kofi speelde in het verleden onder andere voor Ajax en Telstar en voor enkele clubs in Spanje, Engeland, Macedonië en op Cyprus.

Eerder versterkte TEC zich al met keepers Aria Hashemi en Jan Schimmel. Ook Jesse Dibbets (OJC Rosmalen) en Dyon Harmanus werden al vastgelegd. Daar tegenover staat het vertrek van Randel Shakison, Gianluca Maria, Thomas Horsten (UNA), Sebastiaan van der Sman (DOVO), Serhat Koc en Trumaine Balrak.

De club voert momenteel nog enkele gesprekken met andere spelers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Focus’07 mist strijdlust, Vriendenschaar mist wat geluk

    Focus’07 mist strijdlust, Vrienden­schaar mist wat geluk

    CULEMBORG - ,,Een 4-0 nederlaag is inderdaad niet waar je op hoopt bij de eerste competitiewedstrijd’’, was Focus’07-trainer Charly Olf duidelijk. De nieuwe trainer zag dat de tegenstander aanzienlijk fitter was dan zijn eigen team waarvan hij vond dat het tempo lager lag. ,,We misten ook vechtlust om te willen gaan voor de punten, het leek wel alsof nog niet iedereen door had dat de competitie daadwerkelijk begonnen is.’’

Amateurvoetbal