TEC stevende af op degradatie naar de derde divisie, maar speelt dankzij het besluit van de KNVB volgend seizoen toch weer in de tweede divisie.
Volledig scherm
TEC stevende af op degradatie naar de derde divisie, maar speelt dankzij het besluit van de KNVB volgend seizoen toch weer in de tweede divisie. © BSR Agency

TEC krijgt dankzij besluit KNVB tweede kans, BZS blijft hopen

ZEIST - Het besluit van de KNVB om de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten en geen eindstanden te bepalen, heeft in de regio veelal tot begrip geleid. Dat er daardoor geen kampioenen, promoties en degradaties zijn, zorgt voor wisselende reacties.

TEC voetbalt dus ook volgend seizoen in de tweede divisie. Een geluk bij een ongeluk, aangezien de Tielse ploeg diep in het moeras zat en op weg leek naar degradatie. Teammanager en oud-trainer van TEC Frits van den Berk noemt het besluit van de KNVB ‘een prettige bijkomstigheid’. ,,Eerlijk is eerlijk: het zag er heel beroerd uit voor ons in de tweede divisie. Nu krijgen we een tweede kans. Zo zie ik het.”

Met Van Dijkhuizen Olie & Benzine als sponsor komt TEC niet in de problemen voor komend seizoen. ,,Andere clubs gaan het financieel lastig krijgen. Gelukkig hebben wij dat probleem niet, dat heeft Van Dijkhuizen ons al laten weten”, zegt Van den Berk. ,,We kunnen nu écht plannen gaan maken voor de toekomst en gerichten spelers inkopen voor volgend seizoen.”

Binnen de selectie van vijfdeklasser BZS in Beusichem is minder enthousiasme. ,,De spelers begrijpen het ergens wel, gezondheid is het belangrijkste, dat staat buiten kijf”, vertelt trainer Niek Amelink. ,,Maar we hebben met zijn alleen wel heel hard gewerkt om te komen waar we staan: zeven punten los. Deze talentvolle groep en de club zijn echt toe aan de vierde klasse. De KNVB is nu heel stellig, maar we hopen dat de bond daar nog wel naar kijkt als er in de klassen boven ons nog plaatsen vrijkomen.”

Voor Amelinks nieuwe club Vriendenschaar pakt het besluit goed uit. Net als stadsgenoot Focus’07 streden de Culemborgers nog tegen degradatie. Toch had Vriendenschaar-trainer Dirk jan In den Eng de competitie liever uitgespeeld. ,,We hebben een grote fitte groep en waren klaar voor de laatste serie wedstrijden. Maar het is in ieder geval goed dat Vriendenschaar ook komend seizoen in deze mooie derde klasse speelt.”

Assistent-trainer Stef Ranshuijsen van Focus’07 denkt daar min of meer hetzelfde over. ,,Het is dubbel: het is goed dat er niet meer wordt gespeeld. Maar we waren er liever op eigen kracht in gebleven.” Hij ziet nog wel iets positiefs aan de hele situatie. ,,Hopelijk is dit een wake up call geweest voor de selectie. Het zal volgend seizoen echt anders moeten. Focus’07 hoort minimaal in de derde klasse. Ook om te zorgen dat al onze talentvolle jeugd kan doorstromen naar een niveau dat bij hen past.”

  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Amateurvoetbal