Volledig scherm
TEC speler Wimilio Vink in duel met HFC speler Kevin De Visser. © Pro Shots / Jasper Ruhe

TEC met lege handen naar huis

HAARLEM - Opnieuw stond TEC met lege handen. Koninklijke HFC trok de wedstrijd in de negende ronde van de tweede divisie met 1-0 naar zich toe. Een veel te grote beloning en dan nog een die tot stand kwam na zeven minuten door een foutieve terugspeelbal van Ibo Aliskan.

Het was in Haarlem verder een wedstrijd om erg snel te vergeten. Bij de eerste serieuze aanval van de thuisclub na zeven minuten was het meteen raak. Ibo Aliskan zag spits Kevin Sterling over het hoofd. Deze anticipeerde prima en was net voor doelman Sebastiaan van der Sman bij de bal. De passeerbeweging was mooi en vervolgens liep Sterling de bal in de touwen: 1-0.

TEC viel daarna veelvuldig aan, maar wist geen gat in de versterkte defensie van de Haarlemmers te vinden. De kopsterke, bijna twee meter lange, Carlos Opoku en de eveneens zo’n twee meter lange doelman Tom Boks heersten in de lucht en over de grond kwam een Tielse pass of schot steeds weer een woud van benen tegen.

De beste kans was bij een zeldzame counter zelfs voor Koninklijke HFC. Van der Sman ranselde een schot Nigel Castien uit de bovenhoek. En na slordig wegwerken van Matthijs van Gessel werd een schot van Gertjan Tameris net geblokt.

Na rust domineerde TEC nadrukkelijk. Maar steeds bleef een zuivere eindpass uit. Daardoor werden mooie acties, zo haalde Kurtley de Windt drie keer de achterlijn, maar stond geen TEC-er klaar om de ruimte te benutten, niet beloond. Sven van Ingen bezorgde doelman Boks met een fraaie vrije trap nog de meeste kopzorgen.

Amateurvoetbal