Volledig scherm
Robert Mutzers van De Treffers(rechts) bedankt Frenk Keukens voor de voorzet na zijn doelpunt tegen TEC. © Marcel Bonte/Pro Shots

TEC niet sterk genoeg voor Treffers

TIEL - Een eerste overwinning op eigen veld was een vurige wens van TEC. In de zesde ronde van de Tweede Divisie kwam het er niet van. De Treffers uit Groesbeek was net als verleden seizoen te sterk op De Lok. Dit keer verloren de Tielenaren met 0-2.

Zoals zo vaak liep TEC al in de beginfase tegen een achterstand op. Frek Keukens en Wesley Meeuwsen maakten het linkerverdediger Aki Takasawa zo moeilijk dat deze niet meer kon ruimen. Meeuwsen zette vervolgens voor op de vrijstaand Robert Mutzers. Deze schoot van dichtbij via de onderkant van de lat raak: 0-1.

TEC had de schade een minuut later kunnen herstellen. Een corner werd door de verdediging van de bezoekers niet weggewerkt. Bart Westerlaken schoot twee keer uit de ouderwetse scrimmage in, maar even zo vaak werkte de verdediging van de Groesbekers de bal van de lijn.

Na een kwartier bediende Wimilio Vink Brian Peters op rechts op maat. Peters ging op snelheid op doelman Niels Kornelis af. Te vlug besloot de spits te schieten. Hij raakte het zijnet. Een paar passen meer had een honderd procent kans opgeleverd.

Een minuut later was het aan de andere zijde ook bijna raak. Een lange bal werd door Meeuwsen net aangeraakt. Op de doellijn bracht Takasawa redding naast de al gepasseerde doelman Sebastiaan van der Sman.

Na de rust verving Jos Peltzer de onopvallend spelende Nehemia Sanaky. De lengte van Peltzer bracht in ieder geval wat meer kracht bij de vele luchtduels. TEC begon fel en had voor de eerste kans maar vijftig tellen nodig. Matthijs van Gessel vond met zijn voorzet Peters, die uit de lucht uithaalde. Kornelis had alle geluk dat de volley via zijn schoen net naast vloog.

TEC leek na ruim een uur op een grotere achterstand te komen. Rick Verbeek haalde van dichtbij uit, maar met een uitstekende redding voorkwam Van der Sman erger. Ook bij de daarop volgende scrimmage lag de doelman twee keer uitstekend in de weg.

Een kwartier voor tijd beging Gregory Viereck een domme overtreding op Mutzers. De bal ging op de stip en hoewel Van der Sman een uitstekende reputatie heeft in het stoppen van strafschoppen, scoorde Verbeek koeltjes: 0-2.

Amateurvoetbal