Hans van de Haar: nu nog trainer van FC Lienden. Volgend seizoen zet hij de lijnen uit bij TEC.
Volledig scherm
Hans van de Haar: nu nog trainer van FC Lienden. Volgend seizoen zet hij de lijnen uit bij TEC. © BSR Agency

TEC stelt Hans van de Haar aan als nieuwe trainer

TIEL - Hans van de Haar (45) is vanaf komend seizoen trainer van TEC. Hij tekent een contract voor één seizoen op sportpark De Lok. Van de Haar volgt in Tiel de vertrekkende Arjan van der Laan en Gery Vink op.

Van de Haar staat momenteel nog aan het roer bij FC Lienden, waarmee hij in de derde divisie zondag hekkensluiter is. De trainer stopte de afgelopen jaren ziel en zaligheid in de Liendense club om de ploeg in de top van het amateurvoetbal te houden. Na dit jaar komt daar hoogstwaarschijnlijk een einde aan in Lienden, vanwege het gebrek aan sponsors. Van de Haar liet eerder dit jaar al weten sowieso bij FC Lienden te vertrekken na dit seizoen. ,,Ik heb in de winterstop aanbiedingen gehad van andere clubs om daar direct aan de slag te gaan, maar ik wil het eerst hier bij FC Lienden afmaken. Daar ga ik - ondanks de onzekere toekomst - niet zomaar weg.”

De oud-profvoetballer van onder meer FC Utrecht, RKC Waalwijk en De Graafschap werd vorige week donderdag benaderd door de Tielse vereniging. ,,Bij TEC is veel meer mogelijk dan bij FC Lienden. Bovendien komt er in Tiel meer publiek op af. Dat zijn toch mooie aspecten voor een trainer”, zegt Van de Haar. De komende periode zal duidelijk worden hoe de rest van de technische staf wordt ingevuld.

Eerder had Arjan van der Laan al laten weten na dit seizoen te vertrekken bij TEC. Hij gaat aan de slag bij tweedeklasser Altior uit Langeraar. Onder Van der Laan en Vink draait TEC dit seizoen niet goed. De ploeg staat op de zestiende plek en wacht al veertien wedstrijden op een overwinning.

Amateurvoetbal