Beeld uit de wedstrijd tussen Buren en Teisterbanders.
Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen Buren en Teisterbanders. © foto ricardo smit

Teisterbanders buigt voor Buren

BUREN - In een bijzonder zwakke wedstrijd, die nauw aansloot bij het zomerse weer, wees Buren buur Teisterbanders met 3-1 terug. Halverwege stonden de Avezaathers nog met 1-0 voor.

De nieuwe trainer Hans van Gameren maakte daarmee een geslaagd debuut in de vierde klasse E Zuid 1. ,,Het was niet best, maar we hebben in de tweede helft wel karakter getoond”, zei de trainer. ,,Er is nog veel werk te doen.”

Datzelfde geldt ook voor Teisterbanders. ,,Voor rust hadden we het betere van het spel en was die 1-0 voorsprong aan de magere kant”, analyseerde trainer Andries van Mourik. ,,In de tweede helft vond ik het van onze kant heel erg slecht. Maar desondanks kregen we toch vier opgelegde kansen en hadden we hier als overwinnaar van het veld kunnen stappen.”

Vijf minuten voor de thee kwam Pim Schilling ineens vrij bij de tweede paal en werd doelman Aron van Mourik geklopt. ,,Aron heeft voorlopig de strijd met Wesley Blom gewonnen. Dat is mijn beslissing”, meldde Van Gameren.”

Twee minuten later scheelde het een haar of het was 0-2 geworden. Jan van Mourik zijn inzet via het hoofd van de op de doellijn staande Ryan van Essen en de onderkant van de kruising weer het doel uit komen.

Bodhi Tip was te laat en begon op de bank. Na rust kwam hij erin en zorgde meteen voor beleving in het Burense spel. De thuisclub kantelde de wedstrijd binnen vijf minuten. In de 54ste minuut bereikte Tip met zijn voorzet bij de tweede paal aanvoerder Senaid Jukic. Die legde slim af op de meegekomen Joey van Essen, die de bal weliswaar half raakte, maar wel via doelman Tommy Loen voor de gelijkmaker zorgde.

Vijf minuten later stuurde Van Essen van achteruit een dieptepass op de sprintende Jukic en die tikte de bal leep lang de uitgekomen doelman Loen in het verlaten doel: 2-1.

Teisterbanders kwam er nu uit en verhoogde de druk. Er kwamen kansen. Alleen al Sem Schuilenburg mocht twee keer alleen opstomen naar het Burense doel, maar keeper Van Mourik bleef knap overeind en redde met de voet. Een kopbal van twee meter afstand ging langs de verkeerde kant van de paal en ook moest Van Mourik zich een keer strekken en ten koste van een hoekschop redden.

Acht minuten voor tijd stal invaller Rob van Bommel met zijn 3-1 de show. ,,Ben (Benjamin Vollebregt, WV) kwam op rechts aan de bal. Die zet altijd laag en strak voor. Ik kwam inlopen en kreeg de bal vol op het voorhoofd”, aldus de doelpuntenmaker. De klets was aan de andere kant van Buren te horen en de wedstrijd was beslist.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Amateurvoetbal