Archiefbeeld: Tricht - Nuenen
Volledig scherm
Archiefbeeld: Tricht - Nuenen © William Hoogteyling

Tricht kan tien man Sleeuwijk niet aan

TRICHT - In de tweede klasse zaterdag Zuid 1 speelde Tricht met 3-3 gelijk tegen Sleeuwijk. Hekkensluiter Tricht moest winnen van de voorlaatste op de ranglijst Sleeuwijk. Het kreeg daar een unieke kans voor, toen Sleeuwijk met een man minder kwam te staan en Tricht op slag van rust door Ger-Jan van Haarlem op 1-0 kwam. 

Bij Sleeuwijk liep na 42 minuten Robin van der Windt tegen zijn tweede gele kaart aan. Met de wind in de rug wist Tricht zich geen raad. Te snel werd op de lange bal gegokt. Zodoende bleef Sleeuwijk in de wedstrijd en nam door twee treffers van Danilo Kros met nog twintig minuten te spelen en 1-3 voorsprong. Na de 2-3, een kopbal van dichtbij van Arjan Hakkert, kreeg Tricht ineens de geest.

In de negentigste minuut werd nog een treffer van invaller Redouhan Rahali afgekeurd, maar diep in blessuretijd prikte Tim van Dijken de gelijkmaker alsnog binnen: 3-3. „We zijn nog niet afgeschreven”, merkte Jeroen Brouwer, de opvolger van de van de week opgestapte trainer Marcel van Steenis, op. „Met winst hadden we het ons wat gemakkelijker gemaakt.”   

Amateurvoetbal