Volledig scherm
Archieffoto FC Lienden-IJsselmeervogels. © BSR Agency

Van de Haar twijfelt nog over sparen van spelers voor nacompetitie

LIENDEN - Nog één wedstrijd in de reguliere competitie en dan kan FC Lienden zich richten op de nacompetitie. Zaterdag om half vier bepalen FC Lienden en VVSB in Noordwijkerhout wie er op welke plek in het nacompetitieschema komt te staan. Daarna begint het seizoen voor beide clubs pas écht.

,,Ik weet nog niet of ik bepaalde jongens rust ga geven of niet. Dat zie ik een paar uur voor de aftrap wel. We kampen met wat pijntjes, dus misschien is het wel verstandig”, legt trainer Hans van de Haar uit.

Als speler maakte hij zelf twee keer de nacompetitie mee; hij degradeerde in 2007 met RKC Waalwijk vanuit de eredivisie en een jaar later promoveerde Van de Haar met ADO den Haag juist naar de eredivisie. ,,De situatie bij RKC Waalwijk was vergelijkbaar met wat in Lienden is gebeurd dit seizoen. In de winterstop kwamen er toen zo’n vijftien nieuwe jongens bij. We werden er in de finale uitgeknikkerd door VVV Venlo. De finale ging toen nog over drie wedstrijden. Wij verloren de eerste met 2-0 en wonnen de tweede met 1-0. Doelsaldo werd niet naar gekeken. De derde wedstrijd verloren we met 3-0. Met ADO wonnen we in de finale van mijn oude club RKC Waalwijk, ook over drie wedstrijden.”

VVSB-FC Lienden (zaterdag 15.30 uur, sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal