Volledig scherm
Marcel van Steenis (middenvoor) met de selectie van Tricht. © William Hoogteyling

Van Steenis direct weg bij Tricht

Trainer Marcel van Steenis maakt het seizoen bij zijn club Tricht niet vol. De tweedeklasser nam woensdagavond vroegtijdig afscheid van de oefenmeester uit Meteren. Daarmee komt een einde aan een periode waarin noch de trainer noch de club de hooggespannen verwachtingen kon waarmaken. 

Van Steenis werd gehaald om de jonge talentvolle spelersgroep op een hoger plan te brengen, maar de kreeg binnen de club te maken met de nodige weerstand, onder meer van een groep oudere spelers in de selectie. De controverse leidde uiteindelijk zelfs tot een bestuurscrisis.

Nadat de rust was weergekeerd, werd de stijgende lijn slechts tijdelijk opgepakt. Vorig seizoen stelde Tricht pas in de laatste weken van de competitie klassebehoud veilig, dit seizoen staat het elftal er opnieuw slecht voor. Tricht staat laatste in de tweede klasse F en heeft vijf punten achterstand op Sleeuwijk en zes op GJS. Juist die twee clubs zijn deze en volgende week tegenstander van de groen-witten. 

,,We beraden ons nog op de vervanging voor de rest van het seizoen", laat Tricht-voorzitter John van Riemsdijk weten. Voorlopig neemt Jeroen Brouwer, trainer van Onder 19, de taken van Van Steenis over.

Amateurvoetbal