Volledig scherm
Guiliano With (Jong Almere City FC) en Marlon Versteeg (FC Lienden) © BSR Agency

Versteeg knalt FC Lienden met hattrick langs Jong Almere City

LIENDEN – Dankzij een wederopstanding in de tweede helft heeft FC Lienden met 3-2 gewonnen van Jong Almere City. Marlon Versteeg maakte alle doelpunten voor de thuisploeg, die halverwege nog tegen een 0-2 achterstand aan keek.

Het was een wedstrijd met twee gezichten zaterdagmiddag op De Abdijhof. Jong Almere City, zeker geen hoogvlieger in de tweede divisie, leek met speels gemak FC Lienden opzij te zetten. Na 25 minuten was het al raak. Een afgeslagen bal kwam op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Anwar Bensabouh. De enige voetballer op het veld die in de eerste helft een fatsoenlijk niveau haalde, kapte zijn tegenstander uit en haalde de trekker over. 0-1.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Kinderlijk eenvoudig leed FC Lienden balverlies op het middenveld en uit de counter sloegen de bezoekers opnieuw toe. Nu was het Rogier Benschop die scoorde.

FC Lienden leek weer een verloren wedstrijd te spelen, zoals wel vaker de laatste tijd. Maar niets was minder waar. Uit een corner in de vijftigste minuut volleerde Marlon Versteeg de bal met links in de verre hoek, 1-2. Twee minuten later pikte Versteeg de bal op het middenveld op, liep richting de punt van het strafschopgebied en haalde verwoestend uit in de verre kruising, 2-2.

Dat zorgde voor frustratie bij de gasten want in de 58ste minuut kreeg Jong Almere City-aanvoerder Sam Krant zijn tweede gele kaart na een lompe overtreding op Milad Intezar. Met een man meer ging FC Lienden op zoek naar de zege. Het bracht twee aanvallers (Rafael Uiterloo en Jesse van Baal) binnen de ploeg en dat pakte succesvol uit. Acht minuten voor tijd kreeg FC Lienden wat het verdiende. Intezar gaf de bal op Versteeg, die de bal nu subtiel achter de Almerense-goalie schoot, 3-2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal