Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Vriendenschaar pakt de winst met 4-3

CULEMBORG - In een spectaculaire wedstrijd won Vriendenschaar in de derde klasse D West 1 met 4-3 van Houten.

De Culemborgers waren voor rust de betere ploeg, maar benutten slechts een kans. Martin Wuiten tekende voor de 1-0. Na rust startte Houten ijzersterk. De ploeg kwam in die fase verdiend met 1-2 voor. Een kwartier voor tijd werd het vanaf de stip na aangeschoten hands zelfs nog 1-3.

Het slotoffensief van Vriendenschaar was fantastisch. Abid el Idrissi maakte er negen minuten voor tijd 2-3 van. Drie minuten voor tijd maakte Niek Amelink gelijk: 3-3. In de extra toegekende tijd ging de zege zelfs nog naar de thuisclub. Joram Misbeek tekende voor de 4-3.

In dezelfde klasse speelde SCR met 1-1 gelijk tegen HDS uit Leersum. De gelijkmaker van de bezoekers viel vlak voor tijd, nadat een minuut eerder de arbiter een geclaimde strafschop voor SCR weg wuifde.

Overigens was het gelijke spel wel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Voor rust was HDS de betere ploeg. Doelman Wesley Broekhuizen hield zijn ploeg met enkele uitstekende reddingen in de wedstrijd.

Na rust domineerde SCR. De Rijswijkers kregen ook mooie kansen, waarvan de laatste een kwartier voor tijd de 1-0 opleverde. Thijs van der Horst stond aan het einde van een prachtige tegenaanval.

Dezelfde Van der Horst werd kort voor tijd neergelegd. De bal ging echter niet op de stip. In de omschakeling kreeg HDS een vrije trap. Deze werd achter Broekhuizen gekopt: 1-1.

Amateurvoetbal