Femke Stoltenborg tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Servië in Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Femke Stoltenborg tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Servië in Rotterdam. © Ronald Hoogendoorn

Achterhoekse volleybalster stopt na 10 jaar bij Oranje: ‘Samen gelachen en gehuild’

HARREVELD - Femke Stoltenborg zwaait na tien jaar af bij het Nederlands volleybalteam. De spelverdeler uit Harreveld komt de komende seizoenen alleen nog in clubverband uit. Momenteel staat ze onder contract bij Alba Blaj, de kampioen van Roemenië.

Haar afscheid komt niet uit de lucht vallen. De Achterhoekse moest de laatste tijd genoegen nemen met een reserverol. ,,Het is goed zo”, zegt Stoltenborg (28).

,,De afgelopen tijd heb ik aan het idee kunnen wennen dat het einde van mijn carrière in zicht komt. Ik merk dat ik daar steeds meer vrede mee heb. Ik wil nog een paar jaar bij een club spelen en dan ga ik wat anders doen. Ik ben nu druk bezig om te kijken welke richting ik op wil na mijn studie psychologie.”

Quote

De mooiste momenten gaan voor mij meer over de relaties dan de prestaties

Stoltenborg, begonnen bij Longa’59 uit Lichtenvoorde, was sinds 2010 een vast lid van de Oranje-selectie en maakte met het team de opmars mee richting de wereldtop. Zo won de spelverdeler in 2015 en 2017 met Oranje zilver op het EK. Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro werd Stoltenborg vierde met Nederland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten