Volledig scherm
Unknown IPTCBron Ed van Alem;Ed van Alem Gennep: 16122014, DGFoto Nynke Rovers speelt haar wedstrijden bij de Flamingo in Gennep. Maar nu komt ze ook uit voor de wedstrijden voor kwalificering van Jong Oranje voor het Wereldkampioenschap. Darvvor gaat ze een trainingskamp in met Jong Oranje. De wedstrijden zijn in januari in Polen;Gennep;Nederland © Ed van Alem

FAST haalt Rovers terug

LEDEACKER - Na een jaar afwezigheid keert Nynke Rovers alsnog terug bij eredivisionist FAST. De 22-jarige volleybalster uit Ledeacker komt terug op haar besluit definitief te stoppen met topvolleybal.

Rovers deed afgelopen seizoen al een stap terug door in de tweede divisie te gaan spelen bij Activia, haar oude ploeg én het satelietteam van de club uit Gennep en Sint Anthonis. Vanwege een schouderblessure besloot ze twee maanden geleden ook daarmee te stoppen. Het technisch bestuur van FAST heeft de diagonaal - een van de bepalende speelsters in het debuutseizoen in de eredivisie - toch over kunnen halen het topvolleybal weer op te pakken.

,,Het gaat de laatste tijd beter met mijn schouder, en bij FAST krijg ik heel goede fysieke begeleiding. Daardoor durf ik het toch weer aan”, stelt Rovers.

Met de komst van de in Nijmegen woonachtige Rovers heeft de selectie van trainers Harmen Bijsterbosch en Josha Kailola nu twaalf speelsters. Alle posities zijn dubbel bezet, de club zoekt alleen nog een extra passer-loper. Aanvoerder Steffie Janshen bleek afgelopen seizoen op die positie kwetsbaar en is nog herstellende van een zware achillespeesblessure.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten