De Vocasa-vrouwen in actie in de topdivisie.
Volledig scherm
De Vocasa-vrouwen in actie in de topdivisie. © Bert Beelen

Volleybalbond beëindigt per direct competities van topdivisie en lager

NIJMEGEN - De Nevobo heeft woensdag besloten per direct de volleybalcompetities van de topdivisies en lager te stoppen. Alleen de eredivisie, het hoogste niveau, wordt na de coronacrisis hervat.

De nationale volleybalbond stelt na lang beraad tot de conclusie te zijn gekomen ‘dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om de competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen’.

Tot en met maandag 6 april kan er niet worden gespeeld, terwijl de laatste speelronde op 18 april en de promotie-/degradatieduels op 25 april plaats zouden vinden. ‘Direct hierna begint de meivakantie en vanaf dat moment hebben veel van onze leden andere bezigheden en verplichtingen’, stelt de Nevobo. ‘Hierdoor is een uitloop van het seizoen 2019-2020 praktisch onuitvoerbaar.’

Verantwoordelijkheid

,,We beseffen goed dat dat heel erg teleurstellend is, maar we vinden dat we naar onszelf en naar onze leden eerlijk en duidelijk moeten zijn en met elkaar een verantwoordelijkheid hebben die duidelijkheid te bieden”, zegt algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo.

Omdat de competities zijn stopgezet, zijn er dit jaar geen teams kampioen. Verder heeft de Nevobo nog geen besluit genomen over de competitie-indelingen voor volgend seizoen. De bond roept haar leden op om mee te denken om tot een eerlijke indeling te komen. Volgende week volgt een beslissing.

Alternatief programma

De eredivisie kan in tegenstelling tot de andere competities wel uitgespeeld worden, mits de teams uiterlijk 13 april kunnen beginnen met trainen. Het seizoen duurt immers langer dan andere klasses, tot en met uiterlijk zondag 10 mei. De Nevobo heeft voor het hoogste niveau een alternatief play-offprogramma ontwikkeld.

Overige sporten