Harmen Bijsterbosch, trainer van FAST.
Volledig scherm
Harmen Bijsterbosch, trainer van FAST. © Orange Pictures

Volleybaltrainer Harmen Bijsterbosch vertrekt na dit seizoen bij FAST

GENNEP - Harmen Bijsterbosch neemt aan het einde van dit seizoen afscheid als trainer van de volleybalsters van FAST. De 44-jarige trainer uit Lieshout heeft aangegeven zijn werk bij een bedrijf in sportinnovatie niet meer te kunnen combineren met het coachen van de eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis.

,,Als ik het doe, dan wil ik het goed doen en helaas is dat voor mij niet langer haalbaar”, geeft Bijsterbosch in een verklaring aan. ,,Daarom heb ik met pijn in het hart mijn afscheid aangekondigd. Ik kijk terug op een mooie tijd bij FAST en zie ernaar uit samen met dit team in de kampioenspoule er nog een keer vol voor te gaan.”

Bijsterbosch is bezig aan zijn tweede seizoen bij FAST. In 2018 volgde hij Jacek Ziemba op, onder wiens leiding hij al datascout en videoanalist was bij de club. 

Quote

Ik kijk terug op een mooie tijd bij FAST en zie ernaar uit samen met dit team in de kampioens­pou­le er nog een keer vol voor te gaan

Kampioenspoule

Vorig jaar haalde Bijsterbosch met het behalen van de kampioenspoule de doelstelling bij FAST, een prestatie die hij afgelopen weekeinde herhaalde. Mede door een zege in de laatste wedstrijd tegen directe concurrent Set-Up’65 werd zijn ploeg vijfde in de reguliere competitie.

De komende twee maanden speelt FAST nog tien duels tegen vijf andere ploegen in de kampioenspoule. Het bestuur van de club heeft nog geen opvolger voor de Brabantse oefenmeester.

Overige sporten