Volledig scherm
PREMIUM
© photo: Cor Vos

Perfectionist Kruijswijk ontpopt zich tot onbetwiste kopman

ProfielNa de Tour de France rijdt Steven Kruijswijk (31) deze Vuelta opnieuw met de allerbesten mee. Hij staat vijfde in het klassement. Dit is het beste jaar uit zijn carrière. Bovendien manifesteert hij zich als een ware kopman. Een profiel.

Door Daan Hakkenberg

 De Vuelta duurt meer dan drie weken, maar voor Steven Kruijswijk is het een wedstrijd van dag tot dag. Concurrenten? Die ziet hij wel vooraan de race. Hij besteedt er niet onnodig aandacht aan. Heeft toch geen zin. Klassement? Vijfde? Podiumkansen? Ach, hij ziet het wel. Zelfs als hij alles geeft, heeft Kruijswijk nog niet in de hand op welke plek hij eindigt.

  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!