Ploeggenoten verleiden Contador met serenade

In de slotetappe van de Vuelta naar Madrid hebben twee renners van Trek-Segafredo een serenade gebracht aan hun afscheidnemende ploeggenoot Alberto Contador. 

Volledig scherm
Alberto Contador © EPA

Op de wijs van het beroemde Cubaanse nummer Guantanamera zongen Edward Theuns en Markel Irizar luidkeels: 'Un año más, Alberto un año más!' (Alberto, doe er nog een jaartje bij). Contador reed als eerste Madrid binnen en kreeg van het peloton de tijd en ruimte om uitgebreid naar het publiek te zwaaien. 'El Pistolero' stopt na dit seizoen.

De beste Spaanse ronderenner ooit bekroonde zijn laatste grote etappekoers zaterdag met winst op de Angliru. De 34-jarige Contador kreeg in de laatste bergetappe van de Vuelta eindelijk loon naar werken en vierde een prachtige ritzege. Op de sociale media riepen heel wat wielerliefhebbers Contador op nog een jaartje door te gaan. Zijn ploeggenoten Irizar en Theuns, die eerder in de Vuelta al een keer werd gefilmd terwijl hij zingend in het peloton reed, haakten daar tijdens de slotrit naar Madrid vrolijk op in.