Volledig scherm
Nicholas Roche. © BELGA

Roche langer aan de kant dan verwacht

Team Sunweb-renner Nicholas Roche (35) is vier tot zes weken uitgeschakeld, na zijn val in de zesde etappe van de Vuelta. De Ier, vorige week maandag tot en met woensdag nog drager van de rode trui, heeft zijn linkerknieschijf gebroken.

In eerste instantie waren er bij Roche al hechtingen in de linkeronderarm nodig en werd er een gekneusde dijspier geconstateerd. ,,Bij thuiskomst onderging hij verder onderzoek met een MRI-scan die een gebroken linker knieschijf aan het licht heeft gebracht’’, zegt Camiel Aldershof op de website van Sunweb.

Roche zelf voegt daaraan toe: ,,Ik hoopte terug te keren in competitie bij de Italiaanse klassiekers, maar nu is het prioriteit om op de best mogelijke manier met deze revalidatie om te gaan, zodat ik zo snel mogelijk gezond en op de fiets terug kan komen.’’

  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!