Roglic feest met de ploeg.
Volledig scherm
Roglic feest met de ploeg. © AFP

Roglic na eindzege Vuelta: ‘Dit is met geen woorden te omschrijven’

Primoz Roglic bezorgde Jumbo-Visma zondag op de slotdag van de Vuelta in Madrid de eerste eindzege in een grote ronde. Het leidde uiteraard tot grote vreugde bij de Nederlandse wielerploeg, die dit jaar al 47 zeges behaalde. ,,Ik ben heel erg blij. Dit is met geen woorden te omschrijven”, zei de Sloveen. 

,,Deze overwinning is niet alleen mijn mooiste overwinning, maar ook de grootste voor het wielrennen in Slovenië”, aldus Roglic. ,,Het waren drie zware en lastige weken met veel ups en downs. Vooral de vele valpartijen en tegenslagen maakten het ook mentaal moeilijk.”

De Vuelta was volgens de 27-jarige renner van Jumbo-Visma nooit saai. ,,Elke dag gebeurde er wel iets”, keek Roglic terug. ,,We moesten elke dag op onze hoede zijn. We hebben als ploeg veerkracht en weerbaarheid getoond. Ik ben trots op de ploeg, zoals we de afgelopen weken gereden hebben. Iedereen heeft 110 procent gegeven en dat gaf mij ook extra motivatie om er volledig voor te gaan. Nu gaan we ervan genieten en dan gaan we ons richten op volgende doelen.”

Teambaas Plugge: ‘Dit is grote en mooie stap’

Teambaas Richard Plugge vond de overwinning van Roglic het hoogtepunt in het bestaan van de ploeg. ,,Winst in een grote ronde is het hoogst haalbare. De Tour is het grootste, maar dit is een grote en mooie stap in die richting. We zijn eind vorig jaar begonnen met het proces om structureel mee te gaan doen in de top van het wielrennen. Zowel in de klassiekers, als in de grote rondes”, aldus Plugge.

,,We hebben dit jaar laten zien dat we goed op weg zijn door het podium te halen in elke grote ronde. Een van de stappen was om de ploeg sterker te maken in de breedte en een mix te vinden van jonge talenten en ervaren mannen. Steven (Kruijswijk) en Primoz hebben al laten zien dat ze mee kunnen doen om de prijzen in grote rondes en met de komst van Tom Dumoulin wordt dat perspectief alleen maar groter.”

Bekijk hier de samenvatting van de laatste etappe van de Vuelta:

  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!