Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Unieke prestatie voor Steven Kruijswijk

Met zijn vierde plek in het eindklassement van de Vuelta heeft Steven Kruijswijk een unieke prestatie neergezet. Hij is de eerste Nederlander die in alle drie grote rondes in de top-5 is geëindigd.  

In 2016 werd Kruijswijk vierde in de Giro d'Italia. Lang leek hij op weg naar de eindzege, maar de beroemde sneeuwmuur bracht hem letterlijk en figuurlijk ten val. Het gevolg was een 4de plek in het eindklassement. 

De afgelopen maanden kende de 31-jarige Kruijswijk misschien wel de beste periode uit zijn wielerloopbaan. In de Tour de France onderscheidde hij zich met aanvallend koersen. Dat werd beloond met de 5de plek in Parijs.

Gemotiveerd startte de Brabander een maand later aan de Vuelta. Met de vermoeidheid van de Tour in zijn benen hield Kruijswijk zich staande tussen het Britse, Spaanse en Colombiaanse klimgeweld. Hij viel op de voorlaatste dag net van het podium, maar tevreden terugkijken op zijn Vuelta.

  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!