Volledig scherm
© Kevin Hagens

1.000 euro voor regionale goede doelen van Wecycle

BENNEKOM - Stichting Minsa uit Wageningen, Huis van Liefde in Veenendaal en Kinderdorp Bennekom ontvangen een sponsorcheque van 1.000 euro van Wecycle. Dat is een organisatie die de inzameling en recycling regelt van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen samen met lokale partners.

Inwoners uit alle Nederlandse gemeenten konden punten scoren voor een lokaal goed doel door zoveel mogelijk e-waste (elektronisch afval) in te leveren bij de milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvangen de 1.000 euro, waaronder dus de drie gemeenten uit deze regio. 

,,Door lokale goede doelen te steunen, komen de sociale en de circulaire economie op een mooie manier samen’’, zegt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle.

Hij legt uit dat de organisatie niet alleen lokale partners steunt. ,, De opgehaalde apparaten worden gesorteerd en gedemonteerd door mensen die het niet makkelijk hebben op de arbeidsmarkt. En daarbij komt dat er door het sorteren en hergebruiken van deze spullen de aarde van heel wat uitlaatgassen bespaard wordt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei