1400 hectare aan zonneparken in de planning, maar vaak komen die op verkeerde plekken

Het grote zonneparkonderzoekRuim de helft van de gemeenten in het verspreidingsgebied van de Gelderlander heeft geen eigen beleid voor de bouw van zonneparken. Experts waarschuwen dat ondoordachte bouwplannen voor onnodige problemen zorgen en afbrokkeling van de steun voor duurzame energie.

13 reacties

 • Geert

  2 jaar geleden
  Leg die panelen bij particulieren op het dak. Zo hou je de nuttige grond over voor andere behoeften. Gewassen, huizen, natuur enz.
 • adb

  2 jaar geleden
  Ik kan het de diverse gemeenten niet kwalijk nemen. Bij de e.v. verkiezingen komen er van uit de lokale politiek gemeentebestuurders die in dit soort zaken geen kennis hebben. Vanuit het rijk zou je vakkundig advies verwachten maar ook daar van het zelfde laken een pak en voor elk advies moet betaald worden. Voor ondernemers in groene stroom is dit een buitenkans.
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  klopt de realisten kijken verder dan Groningen.
 • Wally

  2 jaar geleden
  Er is meer als Groningen.
 • Stoker

  2 jaar geleden
  De subsidiegraaiers uit het westen ruiken geld.....  Hier de panelen en windmolens en de eigenaren een grachtenpand in Amsterdam. Dat laten we niet gebeuren!  Eerst visie, beleid en een oplossing voor de idiote groei van de accuberg.

De Vallei