Volledig scherm
Het Scheikundegebouw op de Dreijen in Wageningen. © Google

200 tijdelijke studentenhuizen in Scheikundegebouw Wageningen

WAGENINGEN - In de strijd tegen de woningnood onder studenten wil Wageningen Universiteit een het oude Scheikundegebouw op de Dreijen ombouwen tot 200 tijdelijke studentenwoningen.

De universiteit heeft de plannen voorgelegd aan de gemeente en de vergunningen aangevraagd.

Het gaat om zo’n 200 eenheden in de beide vleugels van het gebouw. De kamers zouden in september, bij het begin van het nieuwe studiejaar,  beschikbaar moeten zijn verhuur.

Kirpestein 

De universiteit hoopt dat de tijdelijke woonruimte lucht geeft om de tijd te overbruggen tot permanente woningen gereed zijn. Zo bouwt studentenhuisvester Idealis een complex op het al jarenlang braakliggende Kirpestein-terrein op de hoek van de Ritzema Bosweg en de Churchillweg.

Het Scheikundegebouw is niet het eerste pand op de Dreijen waar studenten  gaan wonen. Sinds 2015 wonen 96 studenten in het Computechnion.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei