Ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie © Shutterstock

29-jarige muzikant verkrachtte eerstejaars studente in Wageningen: ‘Ik voelde me zo machteloos’

ARNHEM - Het begon met een vrijwillige vrijpartij maar mondde uit in hardhandige, gedwongen seks. Een 29-jarige man uit Utrecht is vrijdag veroordeeld tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf voor het verkrachten van een eerstejaars studente in Wageningen drie jaar geleden.

4 reacties

 • Arjen vd Goorberg

  1 jaar geleden
  Gewoon volle straf voor verkrachtig. Al die strafverminderingssmoezen moeten niks uit maken Een straf moet afschrikken zodat men het wel laat of het risico op straf voor lief neemt. Onze kopschoppers Mallorca komen vast met nog minder straf weg.... Ook binnen een groep heb je verantwoordelijkheden om in te grijpen als je zgn vrienden iets uithalen. Bel desnoods de politie of zo maar doe iets. Zo niet: ook medeschuldig.
 • C. v. Bergen

  1 jaar geleden
  Doordat de zaak is blijven liggen krijgen nu een hoop van die hopeloze gevallen strafvermindering. Maar degene die verkracht en of mishandeld is heeft daarop ook moeten wachten en de pijn is daardoor echt niet minder geworden. Dus grote onzin dat rechters stafverkorting geven en soms nog erg veel ook. Gewoon een goede straf geven ondanks tijd, slechte jeugd/vrienden en weet ik allemaal wat nog meer van die rotsmoezen die langs komen.
 • m bruijn

  1 jaar geleden
  "Vanwege ‘zijn losse seksuele moraal en alcoholgebruik’ wil de rechtbank hem een waarschuwing meegeven in de vorm van een deels voorwaardelijke straf. Het feit dat de zaak lang is blijven liggen, leidde tot een mindering van de straf met drie maanden." Dus als de dader een losse moraal heb krijgt de dader een deels voorwaardelijke straf en als justitie te traag is krijg de dader ook nog een lagere straf. En was het slachtoffer het daarmee eens? Wat een k.tsmoezen.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Dus met andere woorden....? FOEI.....! wat een rechtsspraak tegenwoordig....! denken dat met geld ....iets recht te kunnen maken wat krom is....geld is als een pleister op de wond......maar of daardoor de wond ooit geneest....?