Dit gebouw, met de koksmuts aan de gevel, aan de Marijkeweg in Wageningen wordt in 2019 verlaten door de Vakschool Wageningen
Volledig scherm
PREMIUM
Dit gebouw, met de koksmuts aan de gevel, aan de Marijkeweg in Wageningen wordt in 2019 verlaten door de Vakschool Wageningen © Google Streetview

350 nieuwe studentenkamers erbij in Wageningen, ombouw is later mogelijk

WAGENINGEN - Als alles meezit kunnen er eind 2020 al 350 studenten wonen in een nieuw complex langs de Marijkeweg. Het complex wordt zo gebouwd dat het vrij eenvoudig om te vormen is tot een gebouw met reguliere appartementen, als de massale studentenstroom naar Wageningen ooit afneemt.

Die nieuwe werkwijze met oog voor de verdere toekomst is eerder al toegepast bij de studentencomplexen Rijnveste (Rijnsteeg) en Javastraat (Lawcikse Allee). Dat betekent onder meer dat er rekening wordt gehouden met meer dat er later meer autoparkeerplaatsen kunnen komen. Voor de 350 nieuwe studentenkamers bij de Marijkeweg volstaan de nu geplande 56 parkeerplaatsen, als er straks weliswaar veel minder reguliere appartementen van worden gemaakt zijn er wel meer parkeerplaatsen nodig. Dat kan betekenen dat de kamers op de begane grond dan plaatsmaken voor overdekte parkeerplaatsen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei