93 alleenstaande mannelijke asielzoekers wonen op een cruiseschip in de Wageningse haven

MET VIDEONormaal maakt De Willemstad reisjes over de Rijn en andere rivieren. De komende maanden ligt het cruiseschip aan Het Stek in de Wageningse Rijnhaven. De bemanning blijft aan boord, om vanaf vrijdag 93 alleenstaande mannen uit landen als Syrië, Jemen, Somalië en Eritrea te verzorgen. Het schip blijft een jaar liggen.

2 reacties

  • Gerard Brussen

    2 maanden geleden
    In het stadion de Wageningse Berg zijn nog voldoende werkzaamheden uit te voeren. Een mooie wandeling over de dijk, de Veerweg, over het pad aan de Bergrand, langs het Fletcher Hotel en eindbestemming het stadion. Een mooiere route kun je je niet voorstellen. Geef die mensen een doelstelling, geef ze ruimte en het mes snijdt aan twee kanten. Op de boot blijven zitten levert niets op, zet deze mensen in waar ze ook hun energie kwijt kunnen. Het is het te proberen waard.
  • Martin Reekers

    2 maanden geleden
    Er word hier niemand ook maar iets gevraagd en deze boot is er een beetje stilletjes gerealiseerd, dus stellen dat iedereen er het ook werkelijk mee eens is? En als het netto zo tijdelijk is (1jaar?) als het tijdelijke azc op de berg, dan ligt die boot er wel een jaar of vier. Persoonlijk vind ik 2 AZC's en een opvang schip wel heel veel, en staat haaks op het spreiden wat zo wenselijk was.