Rik van Viegen uit Ellecom zit onder de jeukende bulten, met dank aan de eikenprocessierups.
Volledig scherm
Rik van Viegen uit Ellecom zit onder de jeukende bulten, met dank aan de eikenprocessierups. © Gerard Burgers

Aanpak van plaag eikenprocessierups 'voor dit jaar te laat’

WAGENINGEN/DEN HAAG - De landelijke aanpak van de eikenprocessierupsenplaag, waartoe de minister deze week opdracht gaf, komt voor dit jaar te laat.

8 reacties

 • VanEs88

  3 jaar geleden
  Jouw bericht wekt de indruk dat jij, door niet achter je bureau te zitten, weet welke informatie er allemaal is én dat je de plaag daardoor al tien jaar aan zag komen. Heb je dan ook de oplossing? Want daar ben ik dan wel benieuwd naar :)
 • Doreen

  3 jaar geleden
  Moet men zich niet verdiepen in oorzaak-gevolg. Onbegrijpelijk dat men vergif kan kopen om de buxus mot te bestrijden, de gif doodt meesjes die juist de processierups eet.  Dus je doodt de bestrijder van de processierups met bestrijdingsmiddelen. Hier ligt een taak voor de overheid om mensen bewust te maken van het gebruik van gif. 
 • Doreen

  3 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat men vergif kan kopen voor de buxus mot, de gif doodt meesjes die de processierups eet.  Dus je doodt de bestrijder van de processierups met bestrijdingsmiddelen. Hier ligt een taak voor de overheid om mensen bewust te maken van het gebruik van gif. 
 • Doreen

  3 jaar geleden
  Verbazend is dat mensen hun buxus spuiten met gif dat dodelijk is voor de mezen, Terwijl meesjes juist de processierups eten. Overheid: tijd om advies te geven en mensen bewust te maken van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. 
 • Nijmegen

  3 jaar geleden
  Wat helpt is de aangedane plekken te beplakken met plakband of ducktape. Goed aandrukken en er dan aftrekken. Je trekt er die rupsenhaartjes uit de huid. Het is niet pijnlijk.

De Vallei