Volledig scherm
PREMIUM
De Wageningse Eng is een open landschap met divers gebruik aan de oostkant van de stad © Herman Stover

Al zes jaar stilstand op de Eng in Wageningen

WAGENINGEN - Een schuurtje om gereedschap op te bergen of een schuilplek als het gaat regenen op de Wageningse Eng? Aanvragen daarvoor liggen al zes jaar noodgedwongen diep in een bureaulade. Dat geldt ook voor nieuwe kleedkamers op sportpark De Zoom of de komst van een stadsboerderij langs de Dolderstraat.

Het waardevolle glooiende gebied aan de oostrand van Wageningen, gelegen tussen Sahara en Grintweg, kent vele gebruikers:  volkstuinierders, sportverenigingen, pluktuinen, natuurvrienden en wandelaars van divers pluimage. De provincie vindt dat Wageningen een zogeheten toetsingskader moet maken voor de Wageningse Eng, waarin aangegeven moet worden aan welke voorwaarden een nieuw initiatief voldoet. Voordat dat er is wordt er niet gekeken naar nieuwe aanvragen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei