Albert Heller en zijn vrouw zijn via Marktplaats opgelicht, nadat zij de pumps van Alberts vrouw wilden verkopen. Schade: 3000 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Heller en zijn vrouw zijn via Marktplaats opgelicht, nadat zij de pumps van Alberts vrouw wilden verkopen. Schade: 3000 euro. © Raphaël Drent

Alberts vrouw wilde pumps verkopen op Marktplaats en werd voor 3000 euro opgelicht: ‘Het voelt alsof er bij je ingebroken is’

50.000 Nederlanders worden jaarlijks slachtoffer van phishing, oplichting via internet. Die kale cijfers betekenen veel meer ellende dan alleen het verlies van geld, ontdekte verslaggever Albert Heller. ,,Al het vertrouwen verdwijnt. Loeren de oplichters nu op onze brievenbus?’

9 reacties

 • Desirea Ter Stegen

  1 jaar geleden
  Een al lang bestaande truck het "ingevulde verzendlabel" om je bank gegevens te pakken. Ik doe veel op Marktplaats met modelbouw maar zowel koop als verkoop loopt alleen via mijn eigen ING bank geen gelijk oversteken of Paypal etc. Gewoon het totaalbedrag incl verzendkosten laten overmaken via de bank/giro van de koper en je hebt er geen last van. En ook internetbankieren en/of kopen loopt mij niet via een app maar gewoon nog via de pc.
 • Ton Odijk

  1 jaar geleden
  Ook met Gelijk Oversteken, een betaalmethode van Marktplaats, kan je heel gemakkelijk worden opgelicht. Marktplaats kijkt alleen maar of je een pakje hebt ontvangen. Niet naar wat er inzit. Zo ben ik dus opgelicht, doordat er in de doos een prul zat ipv de gekochte printer. Reclameren bij MP was zinloos. "U heeft het pakje aangenomen, dat telt" was de letterlijke reactie.
 • Janssen

  1 jaar geleden
  "Patricia uit Sittard" heeft dit ook bij mij geprobeerd via Marktplaats. Ging om een cadeautje en of ik via een link mij gegevens wilde identificeren omdat ze in het verleden opgelicht is via Marktplaats was het verhaal. Gelukkig ben ik hier niet in meegegaan en in 1x was het cadeau niet meer nodig.
 • Henk Kersten

  1 jaar geleden
  @Its me Je kunt je gegevens door Marktplaats laten verifiëren. Zelf doe ik alleen zaken met geverifieerde (ver)kopers die lang lid zijn. Kijk ook naar de reviews van de (ver)koper. Is geen garantie dat je niet opgelicht wordt, maar je verkleint de kans wel.
 • Ger Pett

  1 jaar geleden
  Marktplaats ,heeft totaal geen empathie met de slachtoffers ,probeer ze maar eens te bereiken ,of te melden dat er een fraudeur bezig is ,ik heb persoonlijk wel 100 meldingen gedaan ,over autoverkopers die geen auto bezitten![vanuit Afrika] boormachine sets Makita ,die er helemaal niet waren,kopers die via slinkse wijze geld vooruit willen,op de 100 meldingen,2 keer een verwijderring van het account ,ik heb degelijk onderzoek gedaan,en later hoorde ik, mensen opgelicht over de zaken wat ik melde
 1. Clubgenoten vieren Tour de France overwinning van Van Vleuten: ‘Het blijft onze Annemiek’
  met video

  Clubgeno­ten vieren Tour de France overwin­ning van Van Vleuten: ‘Het blijft onze Annemiek’

  Spannend vinden ze het eigenlijk niet, het groepje clubgenoten van Annemiek van Vleuten. Ze zijn wel wat gewend in Wageningen als het om overwinningen van hun Annemiek gaat. Ze kijken deze zondagmiddag in het clubhuis van Toerclub Wageningen'79 (TCW'79) naar de laatste etappe van de Tour de France Femmes. Maar blij en trots zijn ze wel, getuige het gejuich dat losbarst als Van Vleuten als eerste de streep op La Planche de Belles Filles passeert.

De Vallei