Albert Heller en zijn vrouw zijn via Marktplaats opgelicht, nadat zij de pumps van Alberts vrouw wilden verkopen. Schade: 3000 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Heller en zijn vrouw zijn via Marktplaats opgelicht, nadat zij de pumps van Alberts vrouw wilden verkopen. Schade: 3000 euro. © Raphaël Drent

Alberts vrouw wilde pumps verkopen op Marktplaats en werd voor 3000 euro opgelicht: ‘Het voelt alsof er bij je ingebroken is’

50.000 Nederlanders worden jaarlijks slachtoffer van phishing, oplichting via internet. Die kale cijfers betekenen veel meer ellende dan alleen het verlies van geld, ontdekte verslaggever Albert Heller. ,,Al het vertrouwen verdwijnt. Loeren de oplichters nu op onze brievenbus?’

10 reacties

 • Hans Baren

  1 maand geleden
  Gewoon de betaalverzoek modus laten gebruiken. Dat is geverifieerd. Maar ja, mensen zijn hebberig en worden dan onzorgvuldig!
 • Desirea

  1 maand geleden
  Een al lang bestaande truck het "ingevulde verzendlabel" om je bank gegevens te pakken. Ik doe veel op Marktplaats met modelbouw maar zowel koop als verkoop loopt alleen via mijn eigen ING bank geen gelijk oversteken of Paypal etc. Gewoon het totaalbedrag incl verzendkosten laten overmaken via de bank/giro van de koper en je hebt er geen last van. En ook internetbankieren en/of kopen loopt mij niet via een app maar gewoon nog via de pc.
 • Ton Ton

  1 maand geleden
  Ook met Gelijk Oversteken, een betaalmethode van Marktplaats, kan je heel gemakkelijk worden opgelicht. Marktplaats kijkt alleen maar of je een pakje hebt ontvangen. Niet naar wat er inzit. Zo ben ik dus opgelicht, doordat er in de doos een prul zat ipv de gekochte printer. Reclameren bij MP was zinloos. "U heeft het pakje aangenomen, dat telt" was de letterlijke reactie.
 • Janssen

  1 maand geleden
  "Patricia uit Sittard" heeft dit ook bij mij geprobeerd via Marktplaats. Ging om een cadeautje en of ik via een link mij gegevens wilde identificeren omdat ze in het verleden opgelicht is via Marktplaats was het verhaal. Gelukkig ben ik hier niet in meegegaan en in 1x was het cadeau niet meer nodig.
 • Vlijm

  1 maand geleden
  @Its me Je kunt je gegevens door Marktplaats laten verifiëren. Zelf doe ik alleen zaken met geverifieerde (ver)kopers die lang lid zijn. Kijk ook naar de reviews van de (ver)koper. Is geen garantie dat je niet opgelicht wordt, maar je verkleint de kans wel.
 1. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

 2. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'

De Vallei