De genomineerde foto: 'Alpaca met bruidegom'
Volledig scherm
PREMIUM
De genomineerde foto: 'Alpaca met bruidegom' © Arvid de Windt

‘Alpaca met bruidegom’ maakt kans op prestigieuze fotoprijs

WAGENINGEN - De Wageningse bruidsfotograaf Arvid de Windt is genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2020. Niet met een foto van een mooie bruid of van een zoenend stel, maar van een plaat van een bruidegom met een alpaca. ,,Bruidsfotografie is niet alleen zoetsappig.”

De omstandigheden, zegt De Windt, waren perfect op dat moment, ergens in 2017. Terwijl de bruidegom van de dag in zijn ‘Suske en Wiske’-auto over de dijk in Zeewolde aan komt rijden, stapt één van de alpaca's die de ouders van de bruid daar houden, naar voren. 

,,Een uniek element”, zegt de Wageningse trouwfotograaf achteraf. ,,De zon stond ook precies goed. Ik wist, ik heb dadelijk één seconde de tijd om het beeld goed vast te leggen. En dat lukte. Niet dat ik dat op dat moment al zag, want je snelt door naar de volgende plek om foto's te maken. Maar een week later, thuis achter de laptop, zag ik wel: hier heb ik iets moois te pakken.”

Quote

Ik hoop hiermee te laten zien dat bruidsfoto­gra­fie meer is dan zoetsappig kussende bruidspa­ren

Arvid de Windt
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei