Volledig scherm
Vernielingen aangericht bij een aspergeboer. © Politie Wageningen

Aspergeveld vernield in Wageningen

WAGENINGEN- In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er bij een aspergeboer aan de Oude Diendenweg in Wageningen asperges van het land gestolen, maar zijn er voornamelijk over een strook van honderd meter vernielingen aangericht.

De melding kwam woensdagochtend om 07.00 uur binnen bij de politie. Die doet onderzoek naar de vernielingen, want daar gaat het vooral om. Volgens een woordvoerder van de politie is het geen grootschalige diefstal. ,,Er zijn een aantal asperges meegenomen of uit de grond getrokken. Het grootste probleem zijn de open gegraven stukken grond. We zouden graag willen weten of iemand iets heeft gezien. En waarom dit is gedaan.’’

Hoewel asperges vroeger nog de bijnaam ‘Het witte goud’ hadden, valt de verkoopprijs dit jaar vies tegen. Per kilogram krijgen boeren niet meer dan 3,50 euro. Een aantal boeren laat dit jaar de oogst voor wat het is, omdat de prijs die ze voor hun product krijgen, niet opwegen tegen de kosten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei