In dit gebied tussen Dijkgraaf en Wageningen Campus zou de nieuwe Campusroute komen te lopen, stelt de provincie voor
Volledig scherm
In dit gebied tussen Dijkgraaf en Wageningen Campus zou de nieuwe Campusroute komen te lopen, stelt de provincie voor © DG/Eric Wijnacker

Bedrijfsleven ijvert voor snelle aanleg Campusroute Wageningen

WAGENINGEN - Bedrijven in Wageningen willen dat de campusroute zo snel mogelijk wordt aangelegd. Dat laat Voorzitter Martin Ruiter van VNO-NCW VeluweVallei weten namens het lokale bedrijfsleven. ,,De bereikbaarheid van de campus is onder de maat en dat heeft negatieve gevolgen voor het vestigingsklimaat.”

Ruiter doet een dringende oproep aan de overheid. ,,Samen met de overheden en het onderwijs werken we er hard aan om dé foodregio van de wereld te worden. De campus en de WUR (Wageningen Universiteit) vormen hierin het hart van de regio FoodValley. De bereikbaarheid van de campus is onder de maat en dat heeft negatieve gevolgen voor het vestigingsklimaat. Om dit op te lossen zullen we een nieuw tracé rond de campus moeten aanleggen en moeten onderzoeken of hoogwaardig openbaar vervoer een oplossing is om het openbaar vervoer te verbeteren.”

Matig ontsloten

De campusroute is niet alleen goed voor de bereikbaarheid van de campus, maar ook voor de bedrijven in en rondom het centrum, het business en sciencepark en het havengebied, aldus Ruiter. Deze gebieden zijn matig ontsloten richting de hoofdwegen. ,,Soms duurt het een half uur om naar de hoofdwegen te komen. Dit zijn onnodige verliesuren en de kosten lopen dan al snel op. Bovendien zorgt de huidige verkeerssituatie in de stad Wageningen ervoor dat er onveilige situaties ontstaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei