In dit gebied tussen Dijkgraaf en Wageningen Campus zou de nieuwe Campusroute komen te lopen, stelt de provincie voor
Volledig scherm
In dit gebied tussen Dijkgraaf en Wageningen Campus zou de nieuwe Campusroute komen te lopen, stelt de provincie voor © DG/Eric Wijnacker

Bedrijfsleven ijvert voor snelle aanleg Campusroute Wageningen

WAGENINGEN - Bedrijven in Wageningen willen dat de campusroute zo snel mogelijk wordt aangelegd. Dat laat Voorzitter Martin Ruiter van VNO-NCW VeluweVallei weten namens het lokale bedrijfsleven. ,,De bereikbaarheid van de campus is onder de maat en dat heeft negatieve gevolgen voor het vestigingsklimaat.”

6 reacties

 • J Kielekamp

  4 jaar geleden
  Lobbyisten bedrijfsleven streven alleen naar korte termijn gewin. “Snel” een autoweg door het schaarse groen zodat ze weer 5 jaar vooruit kunnen met hun auto’s en als die weer vol staat opnieuw gaan zeuren voor meer asfalt. Dat dat ten koste gaat van het landschap, natuur, stilte, leefbaarheid, lokale bereikbaarheid, fietsroutes, klimaat, kan ze werkelijk geen bal schelen. Het erge is dat de provincie daarin tot nu volledig meegaat en andere belangen niet meeweegt. Provincie en bedrijfsleven zullen ook rekening moeten houden met “zachte” waarden, anders zullen die keihard blijken.
 • David

  4 jaar geleden
  Dan maar gelijk 3 bruggen over de Rijn, een extra weg door Wageningen hoog richting de A15. Nog een paar extra banen er bij voor de A12, A50 en A12. Wat wordt de wereld toch mooi hierdoor. We kunnen straks overal snel komen, maar de moeite is het niet meer door al dat asfalt.
 • willem

  4 jaar geleden
  Ja hoor de tram of metro is dan geen obstakel wel met zinnige oplossingen komen Hr van Wageningen
 • Geen

  4 jaar geleden
  A30 doortrokken in een half ondergrondse bak en grond er over. help je het milieu mee en de mensen. En dan tussen korte noord en de kleine industrie een afslag maken en bij de rotonde bij de gamma. En dan is alles opgelost.
 • Piet

  4 jaar geleden
  Extra autowegen trekken altijd extra verkeer aan. Bij de campusroute is dat niet anders, al houdt de provincie de rekensommen waaruit dat blijkt nog geheim. Al dat extra autoverkeer door de stad vergroot alleen maar de onveilige verkeerssituaties. Verder zal al dat extra verkeer voor extra opstoppingen bij de oprit naar de A12 zorgen, waar nu al vaak langer gewacht moet worden dat bij de rotonde van de campus. De campusroute snijdt Wageningen af van de Food Valley en de hoofdwegen.

De Vallei