Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Venema Media

Beleggers azen op goedkope huizen en zetten starters buitenspel; in Wageningen stoppen ze zelfs briefjes in de bus

WAGENINGEN / NIJMEGEN -  Beleggers kopen zo veel appartementen op, dat starters nog nauwelijks een kans op de woningmarkt maken. Vooral in de studentensteden Nijmegen en Wageningen azen beleggers op goedkope woningen.

12 reacties

 • Jan Duin

  2 jaar geleden
  Wie hebben belang bij de schaarste? Juist ja, iedereen die aan onroerend goed flink verdient. Mensen met geld dus maar ook de gemeente die via OZB geld moet binnen harken en grond voor veel moet verkopen aan ontwikkelaars. De schaarste komt veel mensen als een geschenk uit de hemel. Dit over de ruggen van minder bedeelden die zich krom werken voor de huur. Belachelijk toch dat je voor een 50 jaar oude doorzonhut in de Weezenhof/Nijmegen 900+ huur betaald. Dat rond '75 voor 60.000 gulden gebouwd.
 • Pim Willemsen

  2 jaar geleden
  Je kunt het ontmoedigen door er een woonverplichting aan te koppelen, èn een economische binding, pas dan krijg je de vergunning. Jammer dat de bindingsregel is afgeschaft bij Gemeenten. En mogelijk ook een anti-speculatiebeding voor huizen onder een bepaalde verkoopprijs. Zo krijgen starters weer kansen.
 • Sjaak Sjaak

  2 jaar geleden
  Woonplicht invoeren en verder reguleren van de huren. Hoe graag we ook denken... maar van een woningmarkt is al lang geen sprake meer me alle regulering. Zolang er woning nood is moet je hier niet in willen beleggen. Wat als het ging om voedsel? Wonen is ook een eerste levensbehoefte.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Volgens mij heb ik er hier een paar op de tenen getrapt, ik heb ook helemaal geen medelijden met rijke beleggers die dit doen omdat de spaarrente zo laag is.
 • Jeroen Franssen

  2 jaar geleden
  Silvia Stevens, hoe weet je eigenlijk dat je overboden werd door "zulke mensen"? Hoe heb jij dit gecontroleerd? Of roep je gewoon maar iets?