Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Venema Media

Beleggers azen op goedkope huizen en zetten starters buitenspel; in Wageningen stoppen ze zelfs briefjes in de bus

WAGENINGEN / NIJMEGEN -  Beleggers kopen zo veel appartementen op, dat starters nog nauwelijks een kans op de woningmarkt maken. Vooral in de studentensteden Nijmegen en Wageningen azen beleggers op goedkope woningen.

12 reacties

 • Jan Duin

  1 maand geleden
  Wie hebben belang bij de schaarste? Juist ja, iedereen die aan onroerend goed flink verdient. Mensen met geld dus maar ook de gemeente die via OZB geld moet binnen harken en grond voor veel moet verkopen aan ontwikkelaars. De schaarste komt veel mensen als een geschenk uit de hemel. Dit over de ruggen van minder bedeelden die zich krom werken voor de huur. Belachelijk toch dat je voor een 50 jaar oude doorzonhut in de Weezenhof/Nijmegen 900+ huur betaald. Dat rond '75 voor 60.000 gulden gebouwd.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Je kunt het ontmoedigen door er een woonverplichting aan te koppelen, èn een economische binding, pas dan krijg je de vergunning. Jammer dat de bindingsregel is afgeschaft bij Gemeenten. En mogelijk ook een anti-speculatiebeding voor huizen onder een bepaalde verkoopprijs. Zo krijgen starters weer kansen.
 • Anne Koiter

  1 maand geleden
  Woonplicht invoeren en verder reguleren van de huren. Hoe graag we ook denken... maar van een woningmarkt is al lang geen sprake meer me alle regulering. Zolang er woning nood is moet je hier niet in willen beleggen. Wat als het ging om voedsel? Wonen is ook een eerste levensbehoefte.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Volgens mij heb ik er hier een paar op de tenen getrapt, ik heb ook helemaal geen medelijden met rijke beleggers die dit doen omdat de spaarrente zo laag is.
 • Jeroen Franssen

  1 maand geleden
  Silvia Stevens, hoe weet je eigenlijk dat je overboden werd door "zulke mensen"? Hoe heb jij dit gecontroleerd? Of roep je gewoon maar iets?
 1. Niet iedereen luistert altijd naar de boswachter, ‘maar je moet je wel aan de regels houden’
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Niet iedereen luistert altijd naar de boswachter, ‘maar je moet je wel aan de regels houden’

  WAGENINGEN - Het is stil in de Wageningse uiterwaarden. Af en toe sneeuwt of hagelt het. Het deert Silvia Blom niet. ,,Wie kan er nou zo in de natuur wandelen, terwijl iedereen op zijn werk is. Dat kunnen maar weinig mensen zeggen’’, meent de boswachter van Staatsbosbeheer. ,,En dan die afwisseling. Ik heb bossen, uiterwaarden, allerlei verschillende landschappen onder me. Heerlijk.’’
 2. Dit zijn de gouden tips voor een fantastisch paasweekend

  Dit zijn de gouden tips voor een fantas­tisch paasweek­end

  Eén zwaluw maakt nog geen zomer. En twee ook niet. Toch loont het de moeite om tijdens de paasdagen af en toe eens naar boven te kijken tijdens een paaswandeling. Zeker als je in de buurt van boerderijen in het landelijk deel van de Vallei komt, loop je alle kans om boerenzwaluwen te zien. Deze week zijn ze massaal teruggekeerd uit hun Afrikaanse winterverblijven om zich hier voort te planten. En zeg nou zelf, met zwaluwen om ons heen voelt het ondanks de wat lagere temperatuur toch als lente.
 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

De Vallei