Bewogen rentree van Monique Heger in raad Wageningen

WAGENINGEN - Natuurlijk was er maandagavond voor ieder aantredend wethouder of raadslid een traditioneel welkomstapplaus in de Wageningse gemeenteraad: maar het hardst en langst klonk dat voor Monique Heger.

Ze volgt als raadslid voor de ChristenUnie Peter de Haan op, die maandag is benoemd tot wethouder. Heger was in 2006 al raadslid voor de ChristenUnie, maar moest in 2007 terugtreden toen een deel van de achterban van haar partij er destijds moeite mee had dat ze een relatie had met een vrouw. Vandaar dat er wat extra emotie bij haar loskwam toen ze maandagavond laat de eed aflegde. Opeens, en dat klinkt niet zo vaak in de vrijzinnige Wageningse gemeenteraad, klonk er weer eens een 'zo waarlijk helpe mij God almachtig'. Ze koos uiteraard voor deze christelijk geïnspireerde  eed en niet voor de belofte die je in Wageningen veel vaker hoort: 'Dat verklaar en beloof ik'. 

God

Heger: ,,God is nooit gestopt om mij te helpen. Ik heb God nodig en ben Hem dankbaar. Hij heeft geholpen om rust en geduld op te kunnen brengen en dat zijn niet capaciteiten waar ik van nature in ruime mate over beschik.'' Ze is heel blij met haar rentree in de Wageningse gemeenteraad. Ze was al weer enkele jaren actief als als steunfractielid en was sinds 2014 weer verkiesbaar voor de gemeenteraad. Ze is nu het enige raadslid voor de ChristenUnie in Wageningen.
Haar partij kwam bij de laatste raadsverkiezingen 20 stemmen te kort voor een tweede raadszetel. De SGP zit niet in de Wageningse gemeenteraad en het CDA heeft slechts één raadszetel in het libertaire Wageningen.

Quote

God is nooit gestopt om mij te helpen

Monique Heger
Volledig scherm
Monique Heger © BDFoto
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei