De voorzijde van studentencomplex Coster in Wageningen, zoals het er uit moet komen te zien
Volledig scherm
PREMIUM
De voorzijde van studentencomplex Coster in Wageningen, zoals het er uit moet komen te zien © Klunder architecten, Rotterdam

Bewoners seniorencomplex boos om komst honderden studentenkamers in Wageningen

Bij de Raad van State in Den Haag stonden gisteren 49 eigenaren van het Wageningse appartementengebouw Costerstaete lijnrecht tegenover de gemeente Wageningen. Inzet: de komst van drie panden met 264 studentenkamers in de buurt van het seniorencomplex.

9 reacties

 • Martin Reekers

  10 maanden geleden
  Grappig Johan Wolters, eind jaren 80 begin negentig zag ik waarschijnlijk jou zitten op de stoeprand, kruising Ritzema Bosweg/Bergstraat.. 06.30 uur in de ochtend. Ik ging naar mijn werk, jij zat daar kotsend je braaksel uit te strooien. Student, ik hoop dat je goed terecht bent gekomen en iets van je leven gemaakt hebt.
 • Martin Nvt

  10 maanden geleden
  Zij die het fijn vinden om tussen jongeren te wonen is prima, maar die wonen waarschijnlijk niet in laagbouwwoningen. Met stappen vinden wij regelmatig kapotte bierflesjes in de tuin, spiegels van auto's, net als ruitenwisser. Laat staan stenen op en tegen de auto's. Vorige week ook weer. Daar heb je geen last van op 3 hoog achter.
 • Hennie Brouwer

  10 maanden geleden
  Sander Jordans en Johan Wolters: ben geboren en getogen in Wageningen en geen senioren-zuurpruim. Maar in Wageningen staan de studenten voorop. In de jaren '70 en later in '90 trokken veel Wageningers naar buurgemeenten Renkum en later Ede omdat de gemeente niks te bieden had voor starters en jonge gezinnen. Nu in 2021 is er nog nauwelijks woonruimte voor alle doelgroepers m.u.v. studenten. Of je moet veel geld hebben (koop) of dikke huur neerleggen, veel geduld om hier te kunnen blijven wonen.
 • Johan Wolters

  10 maanden geleden
  Wordt dit het "nieuwe normaal"? Tegenwoordig wordt er niets anders gedaan dan hakken op jongeren en studenten. Ze feesten en zuipen alleen maar volgens die zuurpruimen. Vergeten dat uw dokter, tandarts, IT specialist, architect, medicijnonderzoeker, rechters en noem maar op ook student zijn geweest? Hadden ze echt niet bereikt met alleen maar feesten en zuipen. Ik ben 72 jaar en blij als er jonge mensen om mij heen zijn. Nederland wordt een klaagland met een ikke-ikke-mentaliteit.
 • De Lezersmening

  10 maanden geleden
  Hier kon men op wachten, erg dom van de bewoners om te denken dat hier geen studentenhuisvesting zou komen. Is al bijna 15 jaar het plan, door de bodemvervuiling op een laag pitje gezet, maar de bewoners van de Lawickse poort hebben hun uitzicht al zien verpesten door de Costerstaete en die wonen er al langer. Je slecht laten informeren als je iets koopt is oerdom.

De Vallei