De bouw van Buitenoord in Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van Buitenoord in Wageningen. © Sven Menschel

Bewoners sociale huurwoningen krijgen voorrang bij koop van woningen in Wageningen

Goed nieuws voor bewoners van een sociale huurwoning in Wageningen die graag een huis willen kopen in de stad. Eind april komen sociale koopwoningen op de markt. ,,Wie zich als huurder inschrijft voor zo'n huis, krijgt voorrang’’, zegt een woordvoerder van de Woningstichting in Wageningen. 

7 reacties

 • Joris Driepinter

  1 maand geleden
  Je kunt ook proberen om de bestaande sociale huurwoningen voor een fatsoenlijke prijs aan zittende huurders te verkopen, in geval die binnen de doelgroep horen... daarbij maak je een antispeculatiebeding van maar liefst 10 jaar ! Dan komt er ook genoeg geld vrij om nieuwe woningbouw te ontwikkelen. Maar uiteindelijk heeft men de afgelopen jaren natuurlijk zitten slapen, men had midden in de economische crisis veel meer moeten bouwen, allemaal mismanagement !
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  wat is dat voor een politiek om de sociale huurwoningen in de verkoop te doen. de woningnood wordt hierdoor alleen maar groter. waar is het sociale beleid gebleven?
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  In Maarssenbroek werd het antispeculatiebeding ingevoerd na misbruik van het aankopen van woningwetwoningen. Verkopen mocht pas na twee jaar. Als het huis binnen 2 jaar werd verkocht, ging de overwaarde naar de overheid. En
 • Hans de deGraaf

  1 maand geleden
  Dus als je, na jaren op een sociale huurwoning te hebben gewacht, toch maar bij een commerciële partij bent gaan huren, heb je nu nergens recht op. Niet erg sociaal van de gemeente Wageningen. Een creatievere oplossing is blijkbaar erg lastig met al dat video-bellen.
 • JW Sanders

  1 maand geleden
  Piet, heb je het artikel wel gelezen?
 1. Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig
  Play

  Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig

 2. Relschoppers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg
  Play

  Relschop­pers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg

De Vallei