Bewoners van het Groenlandje aan de Grebbedijk in Wageningen zijn een petitie gestart om hun ecodorp te behouden.  ,,We zien onszelf als pioniers in de transitie naar een duurzaam leven in harmonie met de natuur", zegt bewoonster Yanina Wilhet (tweede van rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van het Groenlandje aan de Grebbedijk in Wageningen zijn een petitie gestart om hun ecodorp te behouden. ,,We zien onszelf als pioniers in de transitie naar een duurzaam leven in harmonie met de natuur", zegt bewoonster Yanina Wilhet (tweede van rechts). © Herman Stöver

Bewoners van Groenlandje starten petitie om ecodorp te behouden: ‘Hier of op een andere plek’

WAGENINGEN - Bewoners van het Ecodorp Groenlandje aan de Grebbedijk in Wageningen moeten hun biezen pakken. Donderdag hebben ze, volgens eigen zeggen, telefonisch van burgemeester Van Rumund te horen gekregen dat ze binnen een aantal weken moeten vertrekken. 

,,Meerdere partijen hebben verzoek tot handhaving ingediend en daar geeft de gemeente nu gehoor aan”, zegt bewoonster Yanina Wilhet (24). De bewoners zijn een petitie gestart om hun ecodorp te behouden. ,,Op deze of een andere plek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei