Bewoners van het Groenlandje aan de Grebbedijk in Wageningen zijn een petitie gestart om hun ecodorp te behouden.  ,,We zien onszelf als pioniers in de transitie naar een duurzaam leven in harmonie met de natuur", zegt bewoonster Yanina Wilhet (tweede van rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van het Groenlandje aan de Grebbedijk in Wageningen zijn een petitie gestart om hun ecodorp te behouden. ,,We zien onszelf als pioniers in de transitie naar een duurzaam leven in harmonie met de natuur", zegt bewoonster Yanina Wilhet (tweede van rechts). © Herman Stöver

Bewoners van Groenlandje starten petitie om ecodorp te behouden: ‘Hier of op een andere plek’

WAGENINGEN - Bewoners van het Ecodorp Groenlandje aan de Grebbedijk in Wageningen moeten hun biezen pakken. Donderdag hebben ze, volgens eigen zeggen, telefonisch van burgemeester Van Rumund te horen gekregen dat ze binnen een aantal weken moeten vertrekken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Hoe onze bossen in korte tijd veranderen: ‘Als je kleinzoon zelf opa is, wandelt hij over een heel andere Veluwe’
    PREMIUM

    Hoe onze bossen in korte tijd veranderen: ‘Als je kleinzoon zelf opa is, wandelt hij over een heel andere Veluwe’

    Hij ziet het in zijn eigen achtertuin gebeuren. De vijgenboom die je zelfs in de winter niet meer naar binnen hoeft te halen. De Corsicaanse den in het bos vlakbij. Die had het in de jaren ’80 zwaar, maar doet het met de huidige ‘Italiaanse’ zomers in ons land uitstekend. Hoogleraar Europese bossen Gert-Jan Nabuurs durft de voorspelling wel aan: onze bossen gaan flink veranderen.

De Vallei