Bewoners van het Groenlandje aan de Grebbedijk in Wageningen zijn een petitie gestart om hun ecodorp te behouden. ,,We zien onszelf als pioniers in de transitie naar een duurzaam leven in harmonie met de natuur", zegt bewoonster Yanina Wilhet (tweede van rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van het Groenlandje aan de Grebbedijk in Wageningen zijn een petitie gestart om hun ecodorp te behouden. ,,We zien onszelf als pioniers in de transitie naar een duurzaam leven in harmonie met de natuur", zegt bewoonster Yanina Wilhet (tweede van rechts). © Herman Stöver

Bewoners van Groenlandje starten petitie om ecodorp te behouden: ‘Hier of op een andere plek’

WAGENINGEN - Bewoners van het Ecodorp Groenlandje aan de Grebbedijk in Wageningen moeten hun biezen pakken. Donderdag hebben ze, volgens eigen zeggen, telefonisch van burgemeester Van Rumund te horen gekregen dat ze binnen een aantal weken moeten vertrekken. 

6 reacties

 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Ook gekraakt geweest.
 • Mart

  3 jaar geleden
  Yep, deze figuren waren ook fel gekant als het gaat om kirpenstein met zn braakliggend terrein, ze zijn zelf geen haar beter
 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Starten een petitie. Hoe durven ze. Ze staan illegaler dan illegaal. Geen kosten, geen afdracht belastingen. Ze hebben het gewoon gekraakt! Draaien ze straks ook op voor de opruimkosten? Want troep en illegale bouwsels maken, daar zijn deze mensen goed in onder het mom van pioniers in de transitie. Doen meer mensen maar dan heel legaal zonder gebruik te maken van andermans eigendom.
 • Heino

  3 jaar geleden
  De gemeente had al veel eerder moeten handhaven. Deze "bewoners" zijn meer profiteur dan pionier en het draagvlak dat er volgens de bewoners is hebben zijn behoorlijk overtrokken. Er zullen meer mensen blij zijn dat ze daar weg zijn dan als ze daar blijven.
 • peetjuh001

  3 jaar geleden
  Eindelijk wordt er gehandhaafd , ze staan daar illegaal en maken er een geweldige troep van en het ziet er ook niet uit . Een normale inwoner van Wageningen mag ook niet zomaar zijn caravan ergens neerzetten en gaan recreëren . Nu nog die zooi en troep aan de Scheidingslaan verwijderen en Wageningen is weer een stuk schoner en mooier .