Bier en brood dankzij Wageningse ecologische akker

VIDEOWAGENINGEN - Het is in deze coronacrisistijden, met alle gesloten grenzen, actueler dan ooit: haal je eten en drinken uit eigen buurt. Daar wordt een bescheiden, maar mooie, bijdrage aan geleverd door de ecologische akker Westbergveld van Marcel van Silfhout langs de Westbergweg op de Wageningse Berg.

Wethouder Maud Hulshoff is er blij mee zei ze tijdens een kleine bijeenkomst, waar de aanwezigen ruim afstand van elkaar hielden. ,,We zijn blij met korte ketens in de voedselketen, eten van dichtbij, juist in een tijd dat we van elkaar afstand moeten nemen.’’ 

Vanwege het besmettingsgevaar was er vooraf geen ruchtbaarheid gegeven aan het zaaimoment, om een grotere toeloop te voorkomen.

Wel werden op de akker twee producten gepresenteerd die gemaakt zijn met producten van de akker: een Veluws brood van bakker Tom van Otterloo uit De Steeg en de biertjes Graangeluk en Road to Freedom van de Stadsbrouwerij Wageningen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei