Bij woningoverval buitgemaakte auto teruggevonden

VIDEOWAGENINGEN - De auto die in september werd meegenomen door een man na een overval op een bewoner in zijn huis in Wageningen, is teruggevonden. De politie vond de auto vorige week in Tiel. Mogelijk levert de auto ook nieuwe sporen op die leiden naar de overvaller, die nog altijd voortvluchtig is.

De overval vond in de late avond van 15 september plaats in de Wageningse wijk de Tarthorst. De bewoner (68) moest onder bedreiging van een wapen geld, een bankpas en zijn telefoon afgeven. Ook nam de overvaller zijn autosleutels mee en ging er vandoor met de grijze Opel Astra.

Volledig scherm
Fragment uit een video van de politie over de overval in Wageningen. © Politie

De bewoner moest ook zijn huissleutels afgeven en werd opgesloten in zijn eigen huis. 

De politie vroeg vorige week aandacht voor de zaak in het programma Opsporing Verzocht. Vanavond werd gemeld dat de auto is teruggevonden. Het voertuig stond aan de Wilhelmina Druckerstraat in Tiel, vlakbij winkelcentrum Rauwenhof. 

De overvaller is volgens de politie een blanke man van ongeveer 25 jaar. Hij heeft een gezet postuur, een ringbaardje en was tijdens de overval donker gekleed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei