Gerben Kuin en Hans van den Hombergh bij de Nolensstraat
Volledig scherm
PREMIUM
Gerben Kuin en Hans van den Hombergh bij de Nolensstraat © Herman Stöver

Bijna energieneutraal: oude koopflats Wageningen krijgen duurzame jas

WAGENINGEN - De twintig koopflats aan de Nolenstraat in de Wageningse Nude krijgen volgend jaar een nieuwe duurzame jas. De complexen die gebouwd zijn in de jaren 60 worden bijna energieneutraal.

Er komt een nieuw isolerend omhulsel van zo'n dertig centimeter dikte om de flats heen, de kozijnen worden vervangen door veel duurzamere exemplaren, de cv-ketels gaan er uit en worden vervangen door een innovatief warmte-terugwin-systeem. En het dak wordt vol gelegd met zonnepanelen.

Daarmee worden de flats aardgasloos en bijna Nul-op-de-meter. De zonnepanelen produceren bijna net zoveel energie als de bewoners nodig hebben in hun danig beter geïsoleerde huizen. De bewoners krijgen een veel comfortabeler en makkelijker te verwarmen huis en een energierekening die zoveel lager uitvalt dat het de ongeveer 75 euro extra servicekosten die het per maand kost deels goedmaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei