Volledig scherm
De Mansholtlaan in Wageningen. © De Gelderlander

Bijval voor alternatief plan bereikbaarheid Wageningen

WAGENINGEN - Het vinden van de juiste oplossing om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren leeft. Dat is een van de conclusies van de bijeenkomst van woensdgavond in de Vredehorst.

Daar waren ruim 200 mensen afgekomen op de presentatie van de zogeheten draagvlakvariant.

Overbodig
Het plan van 6 Wageningse organisaties en bewonersverenigingen maakt het volgens de samenstellers overbodig om de Nijenoord Allee te verbreden en een tweede (noordelijke) ontsluiting voor de campus te realiseren. Vooralsnog wil de gemeente dat juist wel.

Bijval
De initiatiefnemers willen met name de fiets- en autostromen scheiden en de campus ook ontsluiten via de Bornsesteeg in het zuiden en de Mondriaanlaan in het westen.Het initiatief oogstte veel bijval van de aanwezigen, voornamelijk bewoners van de Tarthorst, Roghorst en Noordwest. Het overgrote deel van hen wil dat de groep verdergaat met de uitwerking van het conceptplan. 5 bezoekers vinden dat de bedenkers van deze beter kunnen stoppen.

Overlast
Overigens was er niet alleen bijval voor het plan. Veel mensen zien het afsluiten van de Churchillweg naar de Nijenoord Allee niet zitten. Ze vrezen dat dit juist extra overlast veroorzaakt in de Tarthorst en Roghorst.

Gesprek
De initiatiefgroep werkt het conceptplan dit weekeinde verder uit. Daarna wordt het gepresenteerd aan de gemeenteraad en de provincie. Ook is er een gesprek met het bedrijfsleven en Wageningen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei