Volledig scherm
De binnenstadswinkel maakt in Wageningen plaats voor uitbreiding van Brownies en Downies © Archief

Binnenstadswinkel Wageningen misschien terug op andere plek

WAGENINGEN - De Wageningse binnenstadswinkel maakt binnenkort waarschijnlijk plaats voor de uitbreiding van buurman Brownies en Downies. Er wordt nagedacht of er elders in de stad een nieuwe binnenstadswinkel kan komen.

De gemeentewinkel is vrij succesvol, zegt wethouder Dennis Gudden: ,,Je merkt dat de drempel om daar binnen te stappen lager is dan bij het gemeentehuis. Het heeft dus wel degelijk een functie, merk ik.’’ In navolging van zijn vroegere collega Han ter Maat houdt Gudden wekelijks spreekuur in de binnenstadswinkel: ,,Ik merk dat mensen makkelijk naar je toekomen. Niet alleen met zaken die de binnenstad betreffen, maar ook met andere dingetjes.’’

Tussenmuren verwijderd

Als alle vergunningen rondkomen zal de populaire lunchroom Brownies en Downies, gevestigd bij de fontein tussen Hoogstraat en Markt, binnenkort het buurpand Hoogstraat 15 overnemen. Er worden dan tussenmuren verwijderd zodat de nu vrij smalle zaak straks breder wordt. Gudden is blij met het succes van de lunchroom Brownies en Downies, waar ook mensen met een beperking werken.

 ,,Voor ons betekent het dat we nadenken over een eventuele nieuwe binnenstadswinkel, weer ergens op een centrale plek in de stad. We gaan praten met de winkeliers en andere betrokkenen in de binnenstad. De winkel wordt goed gebruikt. En misschien kunnen we Wageningen UR bewegen om in die winkel zichtbaarder te worden in de stad. Kortom, we geven de binnenstadswinkel nog niet op. Er staan nog wel panden leeg waar we, tegen een bescheiden vergoeding, wellicht gebruik van willen maken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei