Dassenbos (rechts naast fietspad) waar de nieuwe weg gepland is.
Volledig scherm
PREMIUM
Dassenbos (rechts naast fietspad) waar de nieuwe weg gepland is. © Herman Stöver

Boodschap voor planners nieuwe Campusroute: Handen af van Dassenbos

WAGENINGEN - De plannenmakers voor de eventuele nieuwe Campusroute kregen gisteravond een ondubbelzinnige boodschap mee van de bezoekers van het eerste ontwerpatelier: ontzie het Dassenbos tussen de wijk Noordwest en de Campus.

,,Die boodschap hebben wij goed verstaan'', zegt technisch projectleider Berk van de provincie. ,,In alle varianten die getekend zijn zie je dat de nieuwe weg helemaal of op zijn minst grotendeels aan de oostzijde het Dassenbos passeert.''

Critici Campusroute

De bijeenkomst in het WICC begon onder een vrij ongelukkig gesternte, omdat opposanten van de Campusroute die verenigd zijn in Wageningen Goed op Weg besloten niet mee te doen. En in het begin van de bijeenkomst vertrokken zeven van de veertig aanwezigen omdat ze te weinig ruimte zagen om hun wensen in te brengen en omdat ze het niet eens zijn met de aanpak. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei