Brandweer rukt uit: kat in de boom? Nee, een hond in de dakgoot

videoWAGENINGEN - Dat de brandweer uitrukt voor een kat in de boom, dat weten we, maar in Wageningen liep het vanavond net even anders. Daar moesten de hulpdiensten eraan te pas komen om een hond uit een dakgoot te redden.

Op de Evert van der Heijdenstraat in Wageningen werd net voor 20.00 uur een hond gered die hoogstwaarschijnlijk via het dakraam op het dak terechtkwam. 

De eigenaresse van de hond heeft via dat zelfde dakraam de riem aan de brandweer gegeven.

Vervolgens kon de brandweer het dier de riem omdoen. De hond is daarop met wat hulp via het dakraam terug naar binnen gekropen.

Volledig scherm
Brandweer redt hond uit de dakgoot © Ron V Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
    PREMIUM

    Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

    NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

De Vallei