De overhandiging van de onderscheiding
Volledig scherm
De overhandiging van de onderscheiding © Gemeente Wageningen

Burgemeester Van Rumund van Wageningen ontvangt Hongaarse onderscheiding

WAGENINGEN - De Wageningse burgemeester Geert van Rumund kreeg donderdag het Ridderkruis van de Orde van Verdienste van Hongarije. Hij ontving deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de stedenbandrelatie tussen Wageningen en de Hongaarse gemeente Gödöllő.

De Orde van Verdienste is de hoogste ridderorde van Hongarije en het bijbehorende Kruis wordt aan personen uitgereikt die zich op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied op bijzondere wijze hebben onderscheiden. De Hongaarse ambassadeur András Kocsis reikte de onderscheiding uit.

Een waardering voor de stedenband

Van Rumund noemt het een prachtige waardering voor stedenbanden in het algemeen en de relatie met Gödöllő in het bijzonder. ,,Op laagdrempelige wijze kunnen mensen en organisaties uit onze beide gemeenten elkaar ontmoeten. Er wordt veel kennis uitgewisseld, en men leert elkaars overeenkomsten en ook elkaars verschillen kennen en respecteren. Het is belangrijk dat we niet alleen over elkaar praten maar juist met elkaar het gesprek aan gaan. En een stedenband kan als een belangrijk instrument daartoe dienen.”

Gemeente Wageningen heeft sinds 1992 een stedenbandrelatie met de Hongaarse gemeente Gödöllő. 

De Vallei