Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Meijer, Marcel van Silfhout, schaapsherder Clemens Oude Groeniger en projectleider Mirte van der Linden op het Wageningse Westbergveld. © Sven Menschel

Burgerboer wil eigen brood

WAGENINGEN - Burgers die zich verbinden met boeren in de regio. En elke week brood van historische granen. Dat is het idee van de Coöperatie Burgerboerderij. In maart komt het eerste brood op de plank. Later moet dat een mand vol streekproducten worden.

De droom van Jaap Meijer, bestuurder van de Coöperatie Burgerboerderij, en Marcel van Silfhout, initiatiefnemer van de samenwerking Heideboerderij, is dat straks zo'n 10 procent van ons voedselpakket uit streekproducten bestaat. Kaas, wijn, honing, bier waarvoor de grondstof in de regio wordt geoogst en productie en afzet in diezelfde regio zijn. Ze beginnen met brood. Met de start van burgerboerderij De Bekoring hebben ze een eerste stap gezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei