Volledig scherm
© Herman Stöver

Bushokjesdaken vol sedum en zonnepanelen in Wageningen

WAGENINGEN - Alle bushokjes in Wageningen krijgen een sedumdak en zonnepanelen op de daken. Wageningen is de eerste gemeente in Nederland die dat besluit genomen heeft, vertelde wethouder Lara de Brito. 

Het past in het streven van het Wageningse college om Wageningen snel duurzamer te maken. ,,De aanwezigheid van sedum laat zonnepanelen zelfs beter functioneren, ze zitten elkaar dus zeker  niet in de weg’’, aldus De Brito. 

Urgenda

Stichting Urgenda heeft een vierdaagse tour gemaakt door Gelderland om meer aandacht te vragen voor haar 40puntenplan om de wereld duurzamer te maken en Nederland uiteindelijk te laten voldoen aan haar milieuverplichtingen. Die tour werd vrijdagmiddag afgesloten op het natuurdak van NIIO-KNAW op de Wageningen Campus. De Brito lanceerde daar het Wageningse plan voor de bushokjes en dat werd uiteraard enthousiast ontvangen door de Urgenda-delegatie, professor Louise Vet van NIOO en Egbert Roozen van Green Deal groene daken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei